maanantai 29. kesäkuuta 2009

Brighton

Brighton sijaitsee 85km Lontoosta etelään Englannin etelärannikolla. Sinne pääsee junalla alle tunnissa Lontoosta. Brightonia on mainostettu hauskaksi paikaksi, joten päätimme lähteä sinne viikonlopuksi.

Matkasuunnitelma saatiin aikaiseksi vähän myöhässä (perjantaina) ja silloin ei enää netin kautta saanut varattua hostelleja. Noh, keskusta on täynnä hostelleja ja hotelleja joten päätettiin ottaa joku sitten paikan päältä. Varasimme junaliput meno la aamulla ja paluu su iltana. Hintaa tuli vajaa 15€ per henki.

Ensivaikutelma kaupungista on mukava. Brighton muistuttaa melkein mitä vaan etelässä olevaa rantakaupunkia. Paljon pubeja ja ravintoloita ja mäki joka viettää alas merelle. Rannassa on komea kilometrejä pitkä hiekkaranta, kävelykatu ja luonnollisiesti loputtomasti kahviloita, pubeja, terasseja, myymiöitä ja vuokraamoja. Keskustasta mereen työntyy pitkä laituri jonka päässä on huvipuisto.

Brighton on myös englannin klubi-, bändi-, polttari-, homo-, lesbo-, ituhippi- ja hauskanpitopääkaupunki. Tämän huomasi aika pian katukuvasta. Yleisesti ottaen ihmiset vaikuttivat paljon leppoisammilta ja ystävällisemmiltä kuin Lontoossa. Kaupunki oli täynnä muualta Englannista tulleita viikonlopputuristeja.

Lauantain ohjelma alkoi hostellin etsinnällä. Tässä olikin matkan pahin FAIL: kaupungin jokainen hostelli ja edullinen hotelli oli täyteen bookattu. Halvin hotellihuone mitä tarjottiin olisi ollut £115 2 hengeltä mikä ei oikein travellausbudjettiin sopinut. Päädyimme sitten harmittelujen jälkeen lähteä yöksi takaisin Lontooseen. Matka ei sinänsä ole pitkä, mutta viimeinen juna jolla pääsee järkevästi South Norwoodiin lähtee jo kymmenen jälkeen, jolloin Brightonissa yöelämä vasta alkaa. Kannattaa siis aina varata majoitus etukäteen, vaikka kaupungissa ei olisikaan mikään erikoista tapahtumaa.

Lauantaina käytiin Royal Pavilionissa, joka on iso ja pramea entisen kuninkaan huvittelupalatsi keskellä Brightonia. Sisäänpääsy maksoi reilu $8 mutta pääsipähän näkemään audio-oppaan johdatuksella tönön jossa on feng shuit kohdallaan.

Seuraavaksi partnerini luki jostain, että Brigton Marina (huvivenesatama) on hieno paikka. Ei muuta kuin bussi alle ja noin 5km päässä olevaan Marinaan. Sieltä löytyi hieno uusi ostari, komeita veneitä ja komeita taloja. Varsinaista tekemistä Marinasta ei kuitenkaan keksitty joten tilusten tarkastuksen jälkeen lähdettiin takaisin keskustaan. Marinaa suosittelen vain todellisille venefaneille.

Marinan jälkeen tuli nälkä ja jano joten pari tuntia vierähti syödessä, juodessa ja fussballia pelaten. Kaupungissa olisi ollut mm. Squarepusher, Ed Rush ja Goldie keikoilla erinäisillä klubeilla sekä erinäistä livemusaa siellä sun täällä. Majoitussotkun vuoksi kuitenkin ajatus klubi-illasta täytyi jättää toiseen kertaan. Klubien sisäänpääsyt maksavat luokkaa £10-£20.

Näkymä rantakadulle ja biitsille. On jo hämärä.

Brighton Pier

Paviljongin jälkeen ilta menikin ravintoloita ja pubeja kierrellen. Illan hämärtyessä lähdettiin vielä tutustumaan laiturin tarjontaan. Siellä olisi joku livebändikin pubissa keikalla ilmaiseksi. Kuvasta näkyy huonosti, mutta laiturin päältä löytyi iso kasino raha- ja arcadepeleineen. Tuhlasimme lompakon pohjalta turhat pennit rahapeleihin ja vähän arcadejakin tuli pelailtua

Pac Man-pajatso bugaa

Laiturin päästä löytyi huvipuistolaitteet ja iso pubi, jossa coverbändi veti juuri Michael Jacksonia. Yksi olut (tosin tilasin siiderin) ja sitten pitikin lähteä kohti rautatieasemaa. Kaupunki alkoi nyt vasta täyttymään juhlijoista ja me lähdimme kotiin nukkumaan.

Brightonissa on käytävä uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti