sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Lontoon kasvi- ja eläinkunta

Täällä sisäinen David Attenborough'ni, Lontoo.

Lontoossa on yllättävän paljon erilaisia elikoita. Yleisin on kettu (vulpes vulpes), joita täällä näkee iltahämärässä kuin citykaneja Hervannassa. Suomessa olen nähnyt luonnossa ketun 2 kertaa (en tiedä onko se paljon vai vähän) mutta täällä niitä näkee useita joka kerta, kun illalla liikkuu kaduilla tai puistoissa. Jopa Lontoon keskustassa tuli kettu kerran vastaan.

Eräänä yönä herättiin siihen, että ulkoa kuuluu elämellistä kirkumista. Kuulosti siltä kuin elävää kissaa suolistettaisiin tylsällä muoviveitsellä vesiämpärissä. Meteli oli kova, mutta äänen aiheuttajaa ei ikkunasta tähystämällä saatu selville. Noh, maassa maan tavalla ja kai tämä on ihan normaalia oletimme. Myöhemmin tapahtunut tuli puheeksi paikallisen kanssa, ja selvisi että ketuthan sielä lisääntyvät. Joku muu saa selittää miten se tapahtuu, mutta kova meteli siitä syntyy. Tämä tiedoksi, ei kannata huolestua.

Lisäksi täällä on papukaijoja. Tätäkin luulin kusetukseksi, mutta ihan oikeasti esimerkiksi Crystal Palace Parkissa vetelee vihreitä papukaijoja taivaalla. Uskokaa.

Koiraroduista Lontoolaiset suosivat äksyn näköisiä pikkukoiria. Terriereitä sun muita. Brightonissa taas näkyi mm. englannin ja irlannin settereitä, mäyriksiä ja seropeja. Koirat saavat yleensä olla vapaina puistoissa ja pubien terasseilla. Niillä näyttää olevan mukavaa ja ihmisiäkään se ei tunnu häiritsevän.

Kasveja täällä myös kasvaa. Jotain puita, pensaita ja ruohoa. Ruohoa kasvaa täällä ilmeisen paljon. Sitä poltetaan kaduilla ja pubien terasseilla huomattavasti.

Hyttysiä täällä on, mutta vähemmän kuin Suomessa. Lisäksi on jotain kummallisia pistiäisen näköisiä ötököitä, jotka puraisevat jättäen punaisen jäljen. Ampiaisia, perhosia, kärpäsiä, yms on kuten kotosalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti