maanantai 29. kesäkuuta 2009

Devil's Dyke ja Hove (aka Brighton part 2)

Sunnuntaina lähdimme takaisin Brightoniin. Tällä kertaa tarkoitus oli viettää raitista ulkoilmaelämää ja käydä vähän kaupungin ulkopuolella. Juna puksutti Brightoniin ennätysajassa pysähtyen vain Gatwickissa ja pikaseen olimme taas Brightonin maaperällä ja matkakohteena Devil's Dyke.

Devil's Dyke on Brightonista 10km pohjoiseen oleva hirmuinen mäki jonka päällä on samanniminen ravintola. Mäki on korkea (heitetään nyt 200-300m) ja päältä on komeat näkymät. Itse Dyke on syvä "kanjoni" mäen yhdellä reunalla. DD:n alueella kulkee kävelypolkuja joita kiertelimme pari tuntia välillä heinikossa makoillen ja frisbeetä heitellen. Dyken huipulle pääsee suoraan bussilla ja suosittelen lämpimästi kaikille, joita hienot maisemat ja yleinen chillailu kiinnostaa. Krapulaterapiana toimii myös varmasti hyvin, tosin sellaisia emme olleet onnistuneet hankkimaan lauantaina.

DD:n jälkeen painuimme takaisin keskustaan. Seuraavan kohtena oli Hove, joka on Brightonin länsipuolella oleva oma kaupunkinsa, tosin käytännössä Brightoniin kiinni kasvaneena. Sunnuntai-iltana Hovessa oli useimmat kaupat kiinni ja muutenkin paikka vaikutti siltä, että siellä lähinnä asutaan. Hovea en suosittele oikein kellekään, ellei keksi sieltä jotain oikeaa tekemistä. Lopulta kävelimme rantaa pitkin muutama kilometriä takaisin Brightonin keskustaan ja sieltä junalla takaisin Lontooseen.

Lopuksi vielä ilmainen vinkki: Jos liikkuu Brightonin/Hoven alueella, kannattaa ostaa päiväbussilippu. Lipun sisällä olevasta "raaputusarvasta" raaputetaan pois päivämäärää merkkaavat kentät. Sen jälkeen valkoinen suojapahvi otetaan pois jolloin lipun läpinäkyvä tarrapinta liimautuu ässäarvan päälle ja lippu on voimassa. Samalla lipulla pääsee esimerkiksi Marinaan ja Devil's Dykeen.

Nyt onkin blogi päivitetty taas ajan tasalle, jatkossa juttuja tulee toivottavasti enemmän reaaliajassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti