sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

In the Ghetto

Sori, tuli pitkä tauko bloggauksen ja monta kirjotuksen arvoista juttua on jäänyt odottamaan kirjoittamista. Mutta tällä kertaa vihdoinkin tästä kämpästä missä asustan reilun kuukauden verran.

Paikka on South Norwoodissa, 13.7km Lontoon keskustasta etelään. Aluetta kuvattiin jossain pubihakemistossa termillä "Sorry neighborhood" joka kuvastaa hyvin alueen tunnelmaa. S Norwood on täynnä 2-kerroksisia kapeita asuintaloja, joissa kunnosta päätellen asuu vuokralla duunareita. Talot ovat vanhoja perinteisiä brittityylisiä tiilitaloja, mutta pahasti ränsistyneitä.

Denmark Road

Itse kämpästä (=soluhuone 5 huoneen talossa) maksetaan £100 viikko (470€/kk), mikä suomalaisittain kuulostaa järjettömän paljolta. Tämä on kuitenkin normaali hinta tämäntasoisesta kämpästä näin lähellä Lontoota. Englannissa asuminen on kallista, ettäs tiedätte.
Etupiha
Takapiha. Huomaa hieno lahonnut puuaita, sekalainen romukasa perällä, kukkaistutukset ja rikkinäiset pihatuolit. Kuvan ottamisen jälkeen rakensin pöydän romuvarastosta löytyneestä kaapin ovesta ja jostain metallihäkkyrästä sekä ostin £5 grillin jotta grillailu onnistuisi. Saunaa en ole vielä ehtinyt rakentaa.

Keittiö. Huomaa hienosti tiskipöydän yli menevä pesukoneen sähköjohto. Tiski- kylpy- ja lämmitysvesi lämmitetään luonnollisesti kaasulla. Ainakin tiski- ja kylpyvedet lasketaan putkea pitkin pihalle johonkin sadevesiviemäriin. Vessasta matskut toivottavasti menevät johonkin fiksumpaan paikkaan..

Enpä pistä enempää kuvia, voitte kuvitella kämpän kunnon näistä. Käytävässä lemuaa home tai muu vastaava, vaikka kokolattiamatto on kai talvella vaihdettu.

Kämppiksinä tällä hetkellä on paremman puoliskon lisäksi kaksi ehkä parikymppistä miestä, jotka kumpikin ovat hyvin hiljaisia ja yksi 50+ nainen, joka taas on mahdottoman mukava ja auttaa kaikenlaisissa käytännön asioissa ja on muutenkin hyvää juttuseuraa. Toinen mies ja nainen ovat tosin muuttamassa pois, joten kohta täällä on 3 tyhjää huonetta. Kaikki kämppikset ovat mustia, kuten katukuvasta katsoen ehkä 70% Norwoodin asukkaista.

Pitää ehkä kirjoittaa joskus lisää S Norwoodin hyvistä puolista, kun tuli näin pessimistinen postaus. Kyllä täällä asumaan pystyy, ainakin kuukauden tai pari..

1 kommentti:

  1. Thanks for the blog!

    Your garden looks just lovely, with "sauna, swimming pool and room for a pony".

    VastaaPoista