sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Frisbee-golffia Croydonista

Frisbee-golffia on tullut pelailtua Suomessa muutama kerta kavereilta lainatuilla kiekoilla. Kyseessähän on nykyään ilmeisesti muotia oleva laji jossa viskotaan noin golfin säännöillä frisbeetä koreihin. Yllättävän hauskaa puuhaa vaikka kuulostaakin hölmöltä. Sopivan leppoisaa "urheilua" kuumille kesäpäiville.

Täällä ei urheilukaupat tunne koko lajia (luulivat että etsin discovaatteita kun kyselin disc golf-varusteita) joten tilasin netistä setin kiekkoja (3kpl, maksoikohan joku £28). Sitten ja ei muuta kuin etsimään Googlesta sopivaa rataa. Lähin löytyikin viereisestä pitäjästä Croydonista. Croydon on 4km päässä South Norwoodista oleva keskusta, josta löytyy mm. kävelykatu, klubeja, ostari ja iso puisto.

Puistosta löytyikin ihan oikea 18-korinen frisbeegolf-rata. Pelaamisesta teki haastavaa erilaisia piikkikasveja ja nokkosia kasvavat tuuheat pusikot, mutta mukavaa oli. Muutamassa viimeisessä korissa meni aikaa yhtä paljon kun edellisissä koska tuli hämärää ja kiekkoja ei tahtonut millään löytää heinikosta. Rata oli mukava, mutta maasto oli polvenkorkuista heinää ja pusikot motivoivat olemaan heittämättä niihin. Ainakin Tampereella radat ovat enemmän puistomaisia leikattuine nurmineen. 18 korin pelaamiseen kannattaa varata vähintään pari tuntia aikaa.

Lontoossa on pikagoogletuksella lisäksi pari muutakin frisbeegolf-rataa ja Brightonissa yksi - koitetaan käydä pelaamassa ne ja kirjoittelen sitten miltä vaikuttivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti